Ligesom Sommer og jeg

  ”Jeg kan bare ikke slippe for ham. Han betyder for meget for mig,” Hun kigger ned i jorden. Der er kommet en lille ring af jord på spisen af hendes Converse.

  ”Hvad betyder han da for dig?” Jeg stirrer ned, på den lille blomst der står i græsset lige ved siden af hendes fødder.

  ”Nok det samme som Sommer betyder for dig,” Hun ser op. Der er noget trist i hendes øjne. Vi står lidt i stilhed.

  ”Hvis han virkelig betyder det, som Sommer betyder for mig, hvad er det så helt præcist du venter på?” Jeg stirrer lige ind i hendes øjne nu. De er mørke, mere end normalt, som om en tordensky har svævet ind over dem og ikke kun skyggerne fra parasollen.

  ”Jeg… jeg…. jeg ved det ikke, okay!” Hun ser oprevet på mig. Jeg prøver at lade vær med at smile.

  ”Fie, der er ikke noget galt i at være forelsket i ens eks flirt. Men hvis du virkelig gerne vil have, at det skal virke imellem jer, så er du nød til at starte et sted,” Hun ser stadig på mig, mens hendes udtryk stille forandrer sig til total forvirring. ”Forstår du, hvad jeg siger, Fie?” Hun står stadig og ser på mig. Hun ryster langsomt på hovedet.

  ”Nej, det tror jeg ik’,” svarer hun, mens man svagt kan høre hendes stemme knække over ”Vi har været over det her før, det er det der skræmmer mig. Vi kommer altid frem til det samme resultat. Jeg kan bare ikke klare tanken om, at han er sådan, det er bare ikke ham, det kan han ikke være…” får hun fremstammet sammen med et hulk.

  ”Jeg ved, at det kan være svært at ignorer. Men for fuck’s sake Fie, du elsker ham sku! Du ævler om ham non stop. Der er et billede af ham i din pung. Selv jeg har ikke engang, et billede af Sommer i min pung. Jeg tror endda, uden at overdrive alt for meget, at du ligner en lyserød candyfloss når du går fordi ham,” Jeg hiver kort efter vejret. ”Nogen gange, selvom vi ved at det er dødsdømt på forhånd, så må det udleves. Nogle flammer skal ikke slukkes, men skal have lov til at brænde sig store indtil de er udbrændte… Forstår du, hvad jeg siger?”

Rynkerne omkring hendes ansigt bliver en smugle tydeligere, selvom hun stadig er for ung til overhovedet at have nogen i første sted.

  ”Nej,”

Jeg ser på hende. Jeg kan høre, hvordan stemmerne råber inde i mit hoved, om hvor inkompetent det hele er, selvom det kun er nogen måneder siden jeg selv stod her, og hun råbte ad mig.

 ”Måske er det fordi at du ikke vil forstå det,” Jeg ser lige ind i hendes øjne, jeg ellers har prøvet at undgå indtil nu. ”Måske vil du bare ikke se sandheden i øjnene og indse, at jeres flammer allerede er døde,”

Hun blinker ikke. Jeg kan mærke, hvordan jeg har lyst til at sluge ordene tilbage i min mave, sammen med den kolde aftenluft og lave dem til mavesyre. Men det sker ikke, der er bare stille.

Man kan høre bilerne et sted i det fjerne. Fie bevæger sig endelig. Det ligner, at hun skal til at sige noget, men hendes skinger stemmer lyder ikke, i stedet rækker hun ned i baglommen og fisker en æske cigaretter op og en lighter.

  ”Jeg troede, du prøvede at stoppe,” siger jeg.

  ”Det troede jeg også…”

Vi står og ser lidt på cigaretpakken med den røde indpakning, og det klamme billede af en med et hul i halsen.

  ”Hvis du prøver at stoppe, har du ikke brug for dem,” Jeg peger med en enkel finger over mod pakken.

Stilhed igen.

  ”Nej, det har jeg vel ikke,” bemærker hun eftertænksomt. Jeg rækker hånden ud med fladen opad mod himlen. Hun kigger på den, som om jeg holder en lort. Hun lægger modvilligt lighteren og pakken i den.

  ”Tak,” siger jeg. Jeg fisker hurtigt en cigaret op ad den og tænder den, inden jeg gemmer pakken godt væk i en af jakkelommerne i min cowboyjakke. Jeg suger ind og puster ud, med en sky af røg der svæver omkring os, inden den blander sig med luften. Vi står lidt sådan.

  ”Hvorfor er det du egentligt ikke bare dropper ham. Så meget kan du jo heller ikke lide ham?” spørg jeg, mens noget røg finder sin vej op i min næste, så jeg hoster let.

  ”Fordi jeg gerne vil være ligesom dig og Sommer,”

Jeg tager et sug til og puster et par røgringe ud.

  ”Han er forkert køn så,” Jeg ser op på hende. Hun står og skuler lidt ad mig, inden vi begge bryder ud i grin.